Cheque voor Rob

Van de week hebben Mark en Raymond een cheque uitgereikt aan Rob en Sasha.

Dit is wat Sasha schreef:
Rob Groen, een boom van een vent, krabbelt langzaam weer op van longkanker en een hersentumor. Het is inmiddels ruim twee jaar geleden dat er bij Rob kanker werd geconstateerd. Na een zware en succesvolle behandeling in het LUMC kan hij nu weer voorzichtig toekomstplannen maken. De behandeling bestond uit bestralingen, chemo- en immunotherapie en ook nog een hersenoperatie waarbij een tumor is verwijderd. Hij is blij dat hij weer een ommetje kan maken en de trap weer op kan. Vergeleken met een paar maanden terug een wonderbaarlijke vooruitgang.
“Rond de afgelopen jaarwisseling kon ik amper de vuilniszak weggooien in de ondergrondse container. Dat ding staat amper 30 meter bij onze voordeur vandaan.” Aldus Rob, die laconiek over zijn aandoening praat en nog steeds kan lachen.
“Ik ben dankbaar dat ik weer kan barbecueën. Mijn grote hobby. Ik barbecue gewoonlijk zo’n honderd keer per jaar. Weer of geen weer, de barbecue gaat aan. Samen met mijn vrouw Sacha vind ik het heerlijk om in het weekend familie en vrienden te verwennen met een culinair drie- of vier-gangen diner waarbij het de sport is om zoveel mogelijk van de gerechten op de barbecue te bereiden.” Tijdens de behandeling heeft hij ruim anderhalf jaar niet kunnen barbecueën. “De enorme vermoeidheid speelde me parten. Ik had er de kracht niet voor om tientallen keren op een avond naar buiten te lopen om de barbecue te bedienen. Een groot gemis.”
Met zo’n hobby is het een kleine stap naar Jord Althuizen, de barbecue koning van Nederland. “Ik heb al zijn boeken en bereid wekelijks wel iets van zijn hand.” Vorig jaar stond er al eens diner gepland bij Black Smoke in Rotterdam, hét bbq-restaurant van Jord. Helaas gooide corona roet in het eten en ging het feest niet door.
Groot was dan ook de blijdschap toen Rob te horen kreeg dat Ad Vitam hem een diner bij Black Smoke met overnachting bij van der Valk Blijdorp kwam aanbieden.
Een mooie opsteker die hem zichtbaar goed doet. “Wat een mooie verrassing. Hier ga ik enorm van genieten. Ik kan bijna niet wachten tot het zover is. Ad Vitam: Bedankt!”

Goed verhaal? Deel het in jouw netwerk!